Geena Lisa zwaar op de vingers getikt door experte: "Zeer gevaarlijk wat ze doet"

231109geenalisaphotonews
Geena Lisa, die in het echte leven Gina Peeters heet, heeft zopas een boek uitgebracht over narcisme. De presentatrice zat zelf jarenlang in een toxische relatie met een narcist en ging zich dan ook verdiepen in het onderwerp. Toch krijgt Geena Lisa daarvoor nu ook heel wat kritiek.
Geena Lisa zat naar eigen zeggen zeven jaar in een relatie met een man die achteraf een narcist bleek te zijn. En ook bij de openbare omroep zou ze te maken gehad hebben met een narcistische baas. Maar toen ze in die toxische relatie zat, werd er nog niet gesproken over narcisme.
"Dit speelde zich ook bijna acht jaar geleden af, toen werd er niet over toxische relaties en narcisme gesproken zoals nu. Nieuwsgierig als ik was, heb ik mijn tanden in het onderwerp narcisme gezet. Toen vielen de puzzelstukjes in elkaar", vertelde Gina onlangs in Het Nieuwsblad. Daarom verdiepte ze zich in het thema en volgde ze ook een opleiding tot coach in narcisme bij Centrum Open Mind in Lievegem, waarna ze er dus ook een boek over schreef.

Gevaarlijk

Maar in de Gazet van Antwerpen haalt een experte Kirsten Catthoor, voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie en psychiater bij ZNA, nu uit naar Geena Lisa. "Iemand die niet degelijk geschoold is, is een gevaar voor de patiënt", zegt Catthoor. Bovendien vindt ze de commercialisering van het woord narcist bijzonder gevaarlijk. "Een psychiatrische diagnose wordt als scheldwoord gebruikt, dat is enorm schadelijk", klinkt het.