Gert Verhulst bekent gebruik van controversieel geneesmiddel: "Ik viel elke week een kilo af"

230817gertverhulstplay4
In ‘De Tafel van Gert’ gaat Gert Verhulst geen taboe uit de weg. Zo onthulde de presentator gisterenavond dat hij een tijdlang het geneesmiddel Ozempic heeft gebruikt om af te vallen, een medicijn dat eigelijk bedoeld is voor diabetespatiënten.
Tijdens een gesprek over het gebruik van Ozempic moest Gert Verhulst gisteren bekennen dat hij het medicijn zélf lange tijd heeft gebruikt. Ozempic dient oorspronkelijk voor diabetespatiënten, maar wordt al langer gebruikt als middel om af te vallen. Ook Gert bekent dus schuld.
“Ik moet eerlijk zeggen, ik heb het zelf een maand genomen. Het is spectaculair. Er ging snel een kilo per week af”, zegt de presentator vol ongeloof in zijn praatprogramma. Last van bijwerkingen heeft hij nooit gehad, maar omdat het geneesmiddel eigenlijk andere doeleinden heeft, zat Gert er duidelijk mee in de maag. “Mensen voor wie het bedoeld was, konden er niet meer aan geraken. Ik kreeg er een slecht gevoel bij en ben er onmiddellijk mee gestopt,” besluit hij.

Trend onder BV's

Gert is trouwens lang niet alleen. Onder heel wat celebrities en BV’s is Ozempic populair geworden als afslankmiddel. Terwijl het er volgens dokter Guy T’sJoen, die momenteel deelneemt aan ‘De Verraders’, voor moet zorgen dat je suikerspiegel in orde blijft. “Een verzadigingshormoon”, noemt hij het. Het medicijn zorgt voor een vermindering van eetlust, waardoor de kilo’s makkelijk zouden verdwijnen.