Gustaph krijgt het moeilijk voor halve finale: "Was mijn grootste nachtmerrie"

230510gustaphphotonews
Vanavond is het moment van de waarheid voor Gustaph. Hij probeert met zijn ‘Because Of You’ een plekje in de grote finale van het Eurovisiesongfestival te verzilveren voor ons Belgenland. Hij is er helemaal klaar voor, en toch is er nog iets wat hem duidelijk nog zorgen baart.
Na wekenlang aftellen, is het vanavond eindelijk Gustaphs time to shine. “De voorbije dagen was ik rustig, maar gisteren sloeg de stress toe”, biecht de zanger op in Het Laatste Nieuws. “Ik wist dat de repetities met argusogen bekeken zouden worden door de internationale pers en dat ieder foutje zou worden afgestraft. Maar als ik de bookmakers mag geloven, zit dat gelukkig snor. Ik sta in hun lijstje van artiesten die doorstoten naar zaterdag”, klinkt het.
Gustaph is er duidelijk helemaal klaar voor. Hij laat dan ook niets aan het lot over. “Naast de verplichte repetities heb ik drie extra oefenmomenten ingelast met mijn volledige team. We willen zoveel mogelijk risico's uitsluiten”, vertelt onze inzending. Toch is er één iets dat de zanger nog kopzorgen bezorgt: zijn hoed.

Grootste nachtmerrie

“Dat was aanvankelijk één van mijn grootste stresskes. Ik had nachtmerries dat die hoed zou afvallen. Ja, écht”, lacht Gustaph. Om te vermijden dat dat gebeurt, wordt er elke keer een halfuur gerekend om zijn hoed vast te maken. “Mijn haar wordt eerst gecrepeerd en vervolgens worden er spelden ingestoken. In de hoed zitten kammetjes die deels op mijn hoofd zitten. Dat alles zorgt ervoor dat het geheel blijft zitten”, legt hij uit.
“Ik krijg daar behoorlijk wat hoofdpijn van. Al heb ik dat wel over voor het Eurovisiesongfestival”, knipoogt de zanger.