Hartverscheurend wat 'Kampioenen'-acteur Marijn Devalck moest doorstaan: "Heel vaak zitten schreien" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Hartverscheurend wat 'Kampioenen'-acteur Marijn Devalck moest doorstaan: "Heel vaak zitten schreien"

Hartverscheurend wat 'Kampioenen'-acteur Marijn Devalck moest doorstaan: "Heel vaak zitten schreien"

Marijn Devalck, beter bekend als Balthazar Boma uit ‘FC De Kampioenen’, is al 35 jaar gelukkig samen met zijn grote liefde Ilse. Dat voorbeeld heeft hij nochtans niet van thuis meegekregen. In Story getuigt de acteur over zijn moeilijke thuissituatie tijdens zijn jeugd.

Marijn Devalck heeft van thuis allesbehalve het perfecte plaatje van de liefde meegekregen. “Nee, ik was het derde en jongste kind uit een probleemgezin”, vertelt de ‘Kampioenen’-acteur openhartig in Story. Zo zijn zijn ouders aan het einde van de oorlog móeten trouwen. “En volgens mijn moeder werd ik verwekt op een moment dat het dierlijk instinct van mijn vader de overhand had. Hij was halfdronken, het gebeurde net voor de middag, op de canapé. Er was geen liefde meer in het spel”, klinkt het.

Naar eigen zeggen wilde zijn moeder hem zelfs niet. “Maar abortus was niet aan de orde”, zegt Marijn. Zijn vader daarentegen was - na twee dochters - wel heel blij dat hij nog een zoon kreeg. “Nuchter was hij best een lieve man, maar in een dronken bui kreeg mijn moeder het hard te verduren”, herinnert de acteur zich. “Soms spatte het bloed tot tegen de ramen. Als klein manneke heb ik vaak met mijn hoofd op tafel zitten schreien.”

Bobonne

Uiteindelijk zijn zijn ouders in zijn tienerjaren uiteen gegaan. “Omdat mama met haar gezondheid sukkelde, ben ik opgegroeid bij mijn bobonne. Ze vond me zo'n lief manneke. Wij zagen elkaar graag”, vervolgt Marijn. “Ook al vormden we geen echt gezin, ik heb in mijn kindertijd veel warmte gekend.” De acteur heeft er altijd het beste van proberen te maken. “En dat vertaalt zich ook in de liefde. Ik heb leren leven met de karakteriële onverenigbaarheden met anderen. En hiervoor de nodige empathie bij mezelf ontwikkeld”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws