Herman Brusselmans deelt erg slecht nieuws: "Het is anders uitgedraaid"

hermanbrusselmanslena
Op 1 oktober zwoor Herman Brusselmans (66) de sigaret af. Zo was hij ambassadeur voor Stoptober. Maar bij HLN.be vertelt de schrijver nu dat hij opnieuw is beginnen te roken.
In zijn columns in Humo vertelde Herman Brusselmans dat hij gestopt was met roken. Dat deed hij voornamelijk omdat hij wilde dat zijn zoontje Roman (bijna tien maanden, red.) zou opgroeien zonder rokende vader. "Dat klopte ook, maar ik ben met die columns op 31 oktober gestopt", zegt de schrijver bij HLN.be. Die columns worden ook gebundeld in een boek, 'Ex-roker', dat vanaf 15 december in de winkel ligt. 
"Het boek bevat echter ook een nog niet eerder verschenen nawoord en daarin beschrijf ik hoe ik op 1 november opnieuw een sigaret heb opgestoken. En ja, sindsdien rook ik weer. Af en toe", bekent de schrijver. "Zo’n vijf sigaretten per dag", vervolgt hij. "Dat is natuurlijk veel meer dan geen, maar toch nog een groot verschil met de voorbije decennia. Ik kom van 35 sigaretten per dag", aldus Brusselmans. Toch voelt de schrijver zich gefaald.

Ergere dingen

"Tuurlijk voel ik me gefaald, want het was mijn bedoeling om er definitief mee te stoppen. Ik had veel liever gezegd dat het me ook gelukt was. Maar ik lig er echt niet wakker van", aldus Brusselmans. "Er zijn veel ergere dingen in deze wereld, waarin er veel misgaat. Ik zoek er zelf niet achter, maar kan wel begrijpen dat er aan mijn rookverslaving aandacht wordt besteed. Dat was natuurlijk ook de bedoeling toen ik in oktober ambassadeur werd van die campagne. Door die media-aandacht wilden de organisatoren zo veel mogelijk mensen van het roken afhelpen. Ik ook. Maar voor mij is het anders uitgedraaid."