Herman Brusselmans heeft het bijzonder zwaar: "Heb er veel verdriet over" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Herman Brusselmans heeft het bijzonder zwaar: "Heb er veel verdriet over"

Herman Brusselmans heeft het bijzonder zwaar: "Heb er veel verdriet over"

Eind februari is Herman Brusselmans op 65-jarige leeftijd voor het eerst papa geworden. Samen met zijn vriendin Lena kreeg hij een zoontje, Roman. Niet alleen valt het vaderschap hem zwaarder dan verwacht, de auteur ligt vooral wakker van één bepaalde gedachte.

In februari zijn Herman en Lena trotse ouders geworden van hun zoontje Roman. De twee leven op een roze wolk, al weegt het ouderschap ook serieus op hun relatie. “Voor de relatie is de kleine, ik moet daar eerlijk in zijn, zwaar. Ik zal niet zeggen nefast, maar toch. We zijn gestresseerd”, bekent de schrijver in Het Laatste Nieuws. “Hij krijst en zo word je ook pissig op elkáár. 'Pakt gíj hem.' 'Nee, gij.' Ik moet daar niet over liegen: het is zwaar.”

“Laatst gingen we eens met de trein naar Amsterdam. Drukte, lawaai. Dan denk je toch: wat hebben we gedaan?”, geeft Herman eerlijk toe. “Maar dan kijk je naar dat kind en weet je het weer. Zo'n kleine: dat geeft je toch toekomst.” Maar de gedachte die de kersverse papa vooral bezighoudt, is voor hoelang? “Als hij vijftien is, zal ik tachtig zijn. 'Oh, dan kan je alles nog' zeggen mensen, maar dat is natuurlijk bullshit”, beseft Herman.

Alleen achterblijven

“Ik zal nooit met hem naar Pukkelpop kunnen gaan en ik zal het niet meemaken dat hij burgerlijk ingenieur of legerkolonel of voetballer wordt”, zegt hij diep bedroefd. “Lena gaat alleen achterblijven met die kleine. Ze zal iemand leren kennen en die zal dan z'n stiefvader worden. Ik ga hem niet oud zien worden. Daar heb ik verdriet over, ja”, biecht Herman op.

3 claps
3 bezoekers

Populair

Laatste nieuws