Jente Pironet van Portland heeft slecht nieuws over zijn strijd tegen kanker: "Nog zolang te leven" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Jente Pironet van Portland heeft slecht nieuws over zijn strijd tegen kanker: "Nog zolang te leven"

Jente Pironet van Portland heeft slecht nieuws over zijn strijd tegen kanker: "Nog zolang te leven"

Vorige zomer werd er bij Jente Pironet hersenkanker ontdekt. In Humo vertelt de frontman van Portland nu voor het eerst uitgebreid over zijn diagnose. En helaas heeft hij geen goed nieuws te melden in het weekblad.

Vlak voor Rock Werchter 2023 kreeg Jente Pironet te horen dat hij lijdt aan hersenkanker. Deze week staat hij voor het eerst weer op het podium sinds zijn diagnose. Maar helaas is de zanger nog steeds niet genezen. En de kans dat dat ooit nog gebeurt, is klein.

"Ze hadden drie extreem agressieve tumoren gevonden", vertelt Jente in Humo. "Aanvankelijk werd gezegd dat ik misschien nog maar één jaar te gaan had. Tien als ik geluk had." Gelukkig sloeg de chemo aan. Al moet hij wel nog heel wat behandelingen doorstaan.

Nooit helemaal genezen

"Elke nacht heb ik nachtmerries en hartkloppingen. Ik kan niet zonder medicijnen en chemo. Momenteel kijk ik op tegen een berg nabehandelingen. Ik ben nog niet van de chemo af en over twee weken moet ik alweer op controle. Al van in het begin drukken de dokters me op het hart dat ik nooit helemaal genezen zal kunnen worden verklaard. Ik kan hoogstens 'stabiel buiten de gevarenzone' kamperen. Maar dat is al heel wat, toch? Er zijn zoveel mensen – diabetespatiënten, bijvoorbeeld – die leven met een medisch ongemak. Dan moet ik dat ook maar kunnen", klinkt het strijdvaardig.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws