Kate Ryan onthult meer over mentale moeilijkheden: "Opgenomen in de psychiatrie" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Kate Ryan onthult meer over mentale moeilijkheden: "Opgenomen in de psychiatrie"

Kate Ryan onthult meer over mentale moeilijkheden: "Opgenomen in de psychiatrie"

Kate Ryan beantwoordt ‘De 16 vragen van De Wachter’ en geeft in dat interview haar ziel bloot. Zo onthult ze dat ze al jaren kampt met mentale problemen en dat ze eerder al eens werd opgenomen in de psychiatrie.

Kate Ryan is terug van weggeweest en treedt weer volop op. 21 was ze, toen ze echt doorbrak als zangeres. Toch was dat ook de periode waarin ze begon te worstelen met mentale problemen. “Hoe gelukkig ik over het algemeen ook ben, ik ben eigenlijk in constant gevecht met mezelf”, bekent ze aan Het Laatste Nieuws. “Ik zie daarvoor al psychologen en psychiaters van toen ik twintig was. Niet wekelijks. Maar weten dat ze er zijn, is al een ongelooflijke houvast voor mij”, aldus de zangeres.

Vroeger kon ze die complexiteit van haar denken moeilijk begrijpen. Zeker in het begin van haar carrière, want toen moest ze het imago van de sterke, blije zangeres hoog houden. Tot ze op een dag werd opgenomen met een eetstoornis. “Die stoornis ging niet over schoonheid, ze ging over controle”, zegt Kate. “Ik had over niks in mijn leven nog iets te zeggen en dus nam ik de controle over iets waar ik wél eigen baas over kon zijn: over wat ik at”, legt ze uit.

De zangers werd toen heel mager en nog namen velen haar problemen niet serieus. “Dat neem ik, achteraf bekeken, een aantal mensen uit mijn professionele omgeving heel erg kwalijk”, geeft ze eerlijk toe. “Já, ze hadden ervoor gezorgd dat ik mijn droom kon waarmaken. Maar ze vergaten het jonge, zoekende meisje te begeleiden dat ik was. Dat is enorm destructief geweest en daar draag ik tot vandaag de gevolgen van”, besluit Kate.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws