Keert Bart De Pauw binnenkort terug op de VRT? "Er zijn gesprekken geweest" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Keert Bart De Pauw binnenkort terug op de VRT? "Er zijn gesprekken geweest"

Keert Bart De Pauw binnenkort terug op de VRT? "Er zijn gesprekken geweest"

Normaal gezien zou op woensdag 'Het proces dat niemand wou', de docureeks over de zaak-Bart De Pauw, uitgezonden worden op VRT CANVAS. Toch besliste VRT-CEO Frederik Delaplace enkele dagen ervoor om dat niet te doen. Volgens Het Nieuwsblad zou Bart De Pauw namelijk werken aan publieke excuses.

Enkele dagen geleden kwam VRT plots met de boodschap dat de driedelige documentaire over de zaak-Bart De Pauw niet uitgezonden zou worden. "VRT wil zo alle kansen geven aan gesprekken tussen de partijen in de zaak. VRT zal niet verder communiceren om de gesprekken tussen de partijen in de zaak niet te bezwaren", klonk het toen in een kort persbericht.

Volgens Het Nieuwsblad zou VRT-CEO Frederik Delaplace de voorbije weken namelijk rechtstreekse gesprekken gehad hebben met de 55-jarige tv-maker. De krant schrijft dat de CEO gezwicht zou zijn voor De Pauws "nakende excuses", en dat hij daarom besliste om de docu niet uit te zenden.

Ontbrekende puzzelstuk

"Deze zaak sleept al 6,5 jaar aan, het wordt tijd dat iedereen verder kan", vertelt een insider aan Het Nieuwsblad. "Er is al van alles gezegd, maar de excuses vormen het ontbrekende puzzelstuk. De publieke omroep zit niet aan het stuur van deze zaak, maar probeert wel constructief bij te dragen waar dat kan." Maar van verzoeningsgesprekken met de slachtoffers lijkt alvast geen sprake te zijn.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws