Koen Crucke krijgt slecht nieuws over gezondheid: "Kan me niet meer helpen"

230202KOENCRUCKEPHOTONEWS
Het gaat niet goed met Koen Crucke. De zanger en acteur heeft een woelige periode achter de rug vol gezondheidsproblemen. Al sinds januari sukkelt hij met een zware infectie op de luchtwegen, waardoor hij erg diep heeft gezetn.
“Ik kom uit een diep dal”, zucht Koen Crucke in Dag Allemaal. Al maanden kampt hij met een serieuze infectie op zijn bovenste luchtwegen. De ellende begon in januari. “’s Nachts ben ik wakker geworden, badend in het zweet, met hoge koorts. Ik weet niet hoe ik die dag nog de drie resterende shows (van ‘Samson & Marie’, red.) heb kunnen spelen”, bedenkt de acteur zich.
Geen covid, maar wel een ernstige infectie die maar bleef aanslepen. “Zelfs op vakantie in Egypte beterde het niet. Ik was schor en hees”, zegt Koen. “Ik ben toen écht bang geweest en vreesde zelfs voor keelkanker.” Nachten heeft hij er wakker van gelegen. “Ik was ongenietbaar en reageerde me af op mijn man Jan. Soms zei Jan dat hij het niet meer zag zitten, en niet meer wist hoe hij mij nog kon helpen”, klinkt het zelfs.

Aan de beterhand

Zelfs zijn antibiotica leek maar geen effect te hebben. “Het is pas de jongste dagen eindelijk beginnen te beteren nu ik cortisone neem en oefeningen van een logopediste heb gekregen”, vertelt de zanger. “'s Morgens heb ik er nog last van, er zit nog wat slijm rond mijn stembanden, maar tegen de middag is het meestal beter.” Niets te vroeg! “Want er wachten mij drukke maanden met véél werk”, aldus Koen.