Koen Crucke laat weten wat hij als pensioen verdient en haalt uit: "Schandalig!"

230623koencruckephotonews
Na Wendy Van Wanten delen ook andere artiesten hun pensioen met de buitenwereld. Ook Koen Crucke zal niet rijk worden van het pensioen dat hij krijgt.
"Ik heb me nooit beziggehouden met geldzaken en weet zelfs niet wat er vandaag op mijn rekening staat, maar gelukkig heeft mijn man Jan dat altijd allemaal goed geregeld”, vertelt Koen aan Het Laatste Nieuws. “Hij heeft ervoor gezorgd dat we met alles in orde zijn en aan ons appeltje voor de dorst hebben gedacht. Door hem heb ik ook aan pensioensparen gedaan."

"Schandalig!"

"Dat was nodig, want ik ben gestart met een pensioen van 875 euro. Ik herinner me dat ik compleet verrast was, toen ik dat voor de eerste keer kreeg: ‘Zo weinig!’ Ondertussen is dat gelukkig al wel opgelopen tot 1.200 euro, maar daar kan ik nog altijd geen zotte dingen mee doen", beseft hij
"En toen ik op mijn 65ste het bedrag van mijn pensioensparen kreeg uitbetaald, was nog eens zwaar ontgoocheld: daar ging toen eerst nog eens 35% aan belastingen af. Echt schandalig!", klinkt het verongelijkt.