Koen Wauters kampt met zware gezondheidsproblemen: "Heel veel last" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Koen Wauters kampt met zware gezondheidsproblemen: "Heel veel last"

Koen Wauters kampt met zware gezondheidsproblemen: "Heel veel last"

Koen Wauters kan je momenteel bewonderen in ‘Special Forces: Wie Durft Wint’. Als ancien van de groep besloot hij zich toch aan de zwaarste training ter wereld te wagen. Iets wat zijn lichaam misschien niet altijd toeliet.

Koen Wauters toch even getwijfeld of hij de uitdaging zou aangaan. “Mijn lijf moet ook kunnen volgen en dat is hoogstwaarschijnlijk een pak moeilijker”, zegt hij in Story. Maar zijn enthousiasme was te groot om nee te zeggen. “Ik heb naar VTM gebeld om te zeggen dat ik het toch wilde riskeren. 'Heb je een nieuwe rug gekregen?', grapten ze aan de lijn. Maar hun casting was intussen al compleet. Gelukkig kon ik toch nog mee naar Marokko, waardoor we uiteindelijk met elf in plaats van tien rekruten waren”, vertelt de zanger.

De presentator sukkelt namelijk al enkele jaren enorm met zijn rug en moest dus extra opletten. Tenminste, dat had hij zichzelf voorgenomen. “Maar eens ter plekke lukt het gewoon niet om voorzichtig te zijn”, klinkt het. “Ik doe al enkele jaren elke dag oefeningen voor mijn rug, maar dan wel in een gecontroleerde omgeving zoals de fitness of thuis op een matje. Niet op rotsen of in een woestijn. En in plaats van gewichten te heffen zat er nu iemand in mijn nek.”

Pijn

En dat was best zwaar. “Ik heb veel pijn gehad”, geeft Koen toe. “Maar dan zeiden de instructeurs: het kan altijd nog erger, waarop ze je vijf kilo extra geven om te dragen of de route verlengen.” Toch wilde hij dit avontuur voor geen geld van de wereld missen. “Het is natuurlijk een unieke ervaring. En als ik snel moet opgeven omdat het te zwaar is, dan is dat maar zo”, besluit de zanger. We hopen alvast dat hij het programma - net zoals Francesco Planckaert - niet vervroegd moet verlaten door een of andere blessure.

Populair

Laatste nieuws