Koen Wauters krijgt bittere pil te slikken: "Herstelt niet meer"

230606koenwautersphotonews
Gisteren konden we de laatste aflevering van ‘Special Forces: Wie durft wint’ meepikken op VTM. Drie rekruten haalden het bittere einde van de loodzware training. Maar Koen Wauters (55) moest het avontuur helaas als laatste verlaten, op een zucht van de eindmeet.
Dirk Van Tichelt (38), Davy Parmentier (39) en Laura Tesoro (26) haalden het einde van de ‘Special Forces’-opleiding wel. Dirk werd de afgelopen weken als de beste kandidaat bestempeld, maar toch duidden de instructeurs uiteindelijk Davy aan als rekruut die ze zelf zouden meenemen op missie. “Ik had bij de start al ingeschat dat het fysiek snor zat met Davy”, denkt de ex-judoka erover in Gazet van Antwerpen.
Maar dat Laura tot het einde meeging, had de ex-judoka niet verwacht. “Ze had last met het dragen van haar rugzak, had astma- en paniekaanvallen. Ze was mentaal snel gebroken en verontschuldigde zich voortdurend”, zegt hij. “Maar elke dag was ik verbaasd dat ze wat plooide, maar nooit kraakte.” Hoedje af dus! Helaas kraakte Koen op het laatste nippertje wel.

Leeftijd was een nadeel

De zanger en presentator werd vlak voor het einde naar huis gestuurd. Door de fysieke uitputting slaagde Koen niet meer in zijn cognitieve taken. “Zijn leeftijd was een nadeel”, denkt Van Tichelt erover. “Hij recupereert niet zo snel meer. Dat heeft een weerslag op het mentale aspect.” Zo konden we zien hoe Koen steeds vaker black-outs kreeg en niet meer goed wist wat te doen. “De informatie gleed langs hem heen. Ik had dat ook al. In combinatie met de vermoeidheid loop je soms met het hoofd tegen de muur”, aldus de ex-judoka. Toch mag Koen, als ancien van de groep, meer dan trots zijn op zijn prestatie.