Kopzorgen voor André Hazes: Nederlandse zanger is er niet gerust in bij zoontje Dré

231102andrehazesinstagram
Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen, zeggen ze wel eens. Dat geldt ook voor André Hazes. Hoe ouder de kleine Dré (7), zijn zoontje met Monique Westenberg, wordt, hoe bezorgder de Nederlandse zanger lijkt dat zijn kind later dezelfde fouten zal maken als hij.
Met zijn comebackplaat bewees André Hazes onlangs dat hij weer helemaal de oude is, zeker nu hij alcohol en drugs voorgoed heeft afgezworen. Toch blijft zijn alcoholverslaving en die van zijn vader, André Hazes senior, in zijn hoofd malen. De Nederlandse zanger vreest er namelijk voor dat verslaving in de genen zit. “Dat denk ik wel. Daar ben ik zelfs heilig van overtuigd”, zegt hij in Primo.
Hazes jr. steekt dan ook niet onder stoelen of banken dat hij zich zorgen maakt om de kleine Dré. “Ergens wel. Kijk, de slechte kanten van mijn vader werden altijd weggelachen. Ik was nog heel jong toen hij overleed, maar de mensen vertelden altijd leuke verhalen over hem. En die gingen altijd over drinken en plezier maken, dus ik dacht: drank is leuk. Waar drank is, is het plezant. Toen ben ik zijn pad gaan volgen”, legt de zanger uit.
Aan de ene kant wil hij zijn zoontje wel “zijn eigen fouten laten maken”. Al probeert hij Dré tegelijk ook te “behoeden voor alles wat slecht is”, bedenkt Hazes jr. zich. Een moeilijk dilemma dus.