Lesley-Ann Poppe gooit het over compleet andere boeg, maar dat loopt al meteen mis

08052023lesleyannpoppeinstagram
Begin augustus zetten Lesley-Ann Poppe en haar man Kevin een eigen bedrijfje, Safe City Car, op poten waar ze golfkarretjes verhuren als veilig en milieuvriendelijk transportmiddel in Antwerpen. De onderneemster zag het groots, maar haar plannen vallen helaas in het water.
“Ik was al langer op zoek naar een comfortabel en ecologisch transportmiddel om de kinderen naar school te brengen en boodschappen te doen”, stelde Lesley-Ann afgelopen zomer haar idee voor. Daarom besloten zij en haar man Kevin zelf elektrische golfkarretjes aan te bieden. Maar stad Antwerpen heeft helaas een stokje gestoken voor haar plan. Ze willen de golfkarretjes namelijk geen parkeervergunning verlenen.
Bestuurders zullen er dus niet mee op straat kunnen parkeren, wat het dus al moeilijk maakt om de kinderen van school te halen of snel een boodschap te doen. Dat terwijl pakweg andere brommobielen of bakfietsen er wel mogen staan. Maar Lesley-Ann geeft zich niet gewonnen en besloot de beslissing van stad Antwerpen aan te vechten. “Er is geen enkel rationeel argument dat verklaart waarom een golfkarretje uit de boot zou vallen. Dat het niet in de lijst staat, vind ik geen zinnig argument”, bijt ze van zich af in Het Nieuwsblad. “Het lijkt mij eerder logisch dat een ecologisch voertuig als een elektrisch golfkarretje juist wel een vergunning zou krijgen.”

Toekomst bedrijf

Stad Antwerpen lijkt echter bij haar standpunt te blijven. Maar wat er ook beslist wordt, Lesley-Ann ziet geen gevaar voor het succes van Safe City Car, want “de verkoop gaat heel goed met klanten in heel Vlaanderen”. “Dat het in Antwerpen niet zou lukken, gaat voor ons bedrijf niet veel verschil maken”, besluit de onderneemster.