Marina Wally niet te spreken over de VRT en haalt snoeihard uit: "Ik ben enorm geschrokken"

230725eddywallymarinawallyphotonews
Marina Wally heeft in Dag Allemaal haar ongenoegen geuit over de openbare omroep. De dochter van wijlen Eddy Wally was namelijk niet op de hoogte dat de titel van de gloednieuwe avondshow van de VRT 'Amai zeg wauw!' een verwijzing bevatte naar haar overleden vader.
De titel van de fonkelnieuwe avondshow op VRT 1, 'Amai zeg wauw!', is een verwijzing naar een van de bekendste uitspraken van Eddy Wally, die in 2016 overleed. Hij gebruikte die slagzin altijd zodra er een camera in de buurt was. Maar niet alleen dan, volgens zijn dochter Marina.
"'Amai zeg', 'formidabel' en 'geweldig', ik heb het papa mijn hele leven lang horen gebruiken. Het maakte deel uit van wie hij was", vertelt Marina in Dag Allemaal. Hoewel ze het fijn vindt dat er aan haar vader gedacht werd, was ze eerst erg geschrokken. "Ik heb dat toevallig moeten vernemen, dat er zo’n programma zou komen. Eerlijk gezegd, ik schrok een beetje", aldus Marina.

Geen contact gehad met VRT

"Niemand van de zender heeft me gecontacteerd of gevraagd of dit wel kon voor mij. Niet dat ik er iets op tegen heb, integendeel, maar ’t had wel gemogen natuurlijk. Of me eens uitnodigen misschien? Ik wist bijvoorbeeld niet wat voor programma dit zou worden. Otto-Jan heeft m’n vader ook nooit ontmoet, denk ik. Maar ik zie het vooral als een eer dat de mensen m’n papa duidelijk nog niet vergeten zijn", besluit ze.