Marleen Merckx gaat uit de kleren voor 'Kom op tegen Kanker': "Thema komt helaas wel heel dichtbij" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Marleen Merckx gaat uit de kleren voor 'Kom op tegen Kanker': "Thema komt helaas wel heel dichtbij"

Marleen Merckx gaat uit de kleren voor 'Kom op tegen Kanker': "Thema komt helaas wel heel dichtbij"

Er komt een nieuw seizoen van ‘Kom op tegen Kanker, alles in de strijd’. Na de mannen zijn deze keer de vrouwen aan de beurt. Onder anderen Fien Germijns en Marleen Merckx gaan uit de kleren om kanker bespreekbaar te maken. De ‘Thuis’-actrice maakte het helaas al meermaals van heel dichtbij mee.

Vorig jaar gingen Dieter Coppens en Niels Destadsbader in de driedelige VRT-serie ‘Kom op tegen Kanker, alles in de strijd’ samen met zes andere mannelijke BV’s uit de kleren om bepaalde kankers bij mannen bespreekbaar te maken. Na het ongeziene succes van het programma is er nu een vervolg in de maak. “Deze keer houden wij onze kleren aan. Het is nu met dames te doen”, onthulde Niels deze ochtend bij Studio Brussel.

Zo zullen Fien Germijns, die het programma zal presenteren, en Marleen Merckx met zes andere BV’s uit de kleren gaan. Helaas weet de ’Thuis’-actrice als geen ander wat de ziekte kan teweegbrengen. Marleen zag de impact van borstkanker al verschillende keren van dichtbij. “Mijn moeder, mijn tante, mijn schoonzus, een collega, en een vriendin. Mensen die ik graag zie en zag kregen borstkanker”, vertelt ze openhartig bij de radiozender. “Met sommigen kon ik over hun ziekte praten, met anderen niet. De schaamte…”, herinnert ze zich.

Steentje bijdragen

“Laat ons borstkanker uit de taboesfeer halen, door erover te praten en de ziekte te benoemen, want niemand treft schuld”, denkt de actrice erover. “Ik wil mijn steentje bijdragen in deze strijd. Voor iedereen die het heeft gehad, die het heeft, en voor iedereen die het nog zal treffen. Alles in de strijd!”, klinkt Marleen strijdvaardig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws