Maxime Vermeire eerlijk over zijn mama: "Daar heb ik nooit over willen praten"

20022023DEVERMEIRESINSTAGRAM
In de nieuwe realityserie ‘De Vermeires’ duikt ook de ex-vrouw van Jacques Vermeire op. Eva Pauwels heeft enkele turbulente jaren achter de rug en haar zoon Maxime moet daar nu wat over kwijt.
Jacques Vermeire was zo’n vijf jaar getrouwd met Eva Pauwels. In 2001 scheidde het koppel en sindsdien ging het niet zo goed met de mama van Maxime en Julie. Zo kampte ze onder andere met een alcoholverslaving en had ze zelfs enkele jaren geen contact met haar kinderen. Daardoor verscheen Eva ook vaak negatief in de pers.
Natuurlijk was dat niet gemakkelijk voor haar kinderen. “Daar had ik het wel moeilijk mee”, geeft Maxime toe aan TV-Familie. Nu hij ouders is, kan hij dat wel beter plaatsen. “Julie en ik hebben daar nooit echt over willen praten in de media. Dat leek ons het beste”, klinkt het. “Want voor ons was dat ook allemaal niet leuk om te lezen”, biecht hij op.
Zo maakten vriendjes op school daar vroeger regelmatig grapjes over. “Iedereen had er een mening over”, aldus Maxime. “Ik heb zulke zaken, allicht bewust, zoveel mogelijk ontweken”, legt hij uit. Toch raakten sommige dingen hem wel. “Mama heeft heel wat miserie gekend. Ze zat jarenlang niet goed in haar vel”, vertelt hij. Gelukkig is dat nu voorbij. “Julie en ik hebben een goeie verstandhouding met mama en dat vinden we super”, besluit Maxime.