Meteen na geboorte van kleindochtertje Ada: alweer flinke tegenslag voor zangersduo Erik en Sanne

231109eriksannephotonews
Zanger Erik Van Neygen (72) en zangeres Sanne Denotté (50) zijn deze week voor de zesde keer trotse grootouders geworden. Hun dochter Maartje Van Neygen is bevallen van haar tweede kindje, haar dochtertje Ada. Maar helaas gaat het niet zo goed met de kersverse opa.
Met Ada verwelkomden Erik en Sanne, onder meer bekend van hun legendarische duet 'Veel te mooi' uit 1995, al hun zesde kleinkind. Hoewel het koppel met volle teugen van hun rol als grootouders geniet, steken de gezondheidsproblemen van Erik helaas weer de kop op, waardoor ze ook minder en minder op hun kleinkinderen kunnen letten. “Als het nodig is zullen we af en toe oppassen, maar niet op vaste basis”, vertelt Sanne in Het Laatste Nieuws.
“Voor twee kleine kindjes (Ada en haar broertje Artie (3), red.) tegelijk zorgen is niet te doen in combinatie met mijn werk (Sanne is schooldirectrice in Sint-Niklaas, red.)”, legt de kersverse oma uit. “Bovendien moet Erik het rustig aan doen”, aldus Sanne. Zowel in 2009 en 2010 werd hij namelijk getroffen door een hersenbloeding, iets waar hij tot op vandaag de gevolgen van draagt. De zanger moest toen heel wat optredens annuleren, maar kon de situatie de afgelopen jaren dankzij medicatie min of meer onder controle houden.

Low profile

“Maar de laatste tijd heeft hij weer heel veel hoofdpijn, als gevolg van zijn hersenbloedingen”, weet Sanne te vertellen. “Dus we doen alles low profile en nemen onze rust. Voorlopig plannen we geen optredens meer”, heeft het koppel ook besloten.
Twee jaar geleden maakte het duo nog hun opwachting in ‘Tien Om Te Zien’ en rondden ze hun carrière uiteindelijk af met de tournee '30 jaar veel te mooi'. “We hebben in het verleden nog gezegd dat we zouden stoppen, maar we kunnen de toekomst niet voorspellen. Financieel hebben we het niet nodig, dus we kunnen selectief zijn. Opnieuw een beetje rust in ons leven is ook welkom”, zei Sanne daar toen over in Het Laatste Nieuws.