Metejoor trekt er radicaal de streep onder: "Ik voel me nu beter dan ooit"

22032023LMETEJOORPHOTONEWS
Het zijn spannende dagen voor Metejoor. Vandaag en morgen staat de populaire Vlaamse zanger voor het eerst in zijn carrière maar liefst twee keer voor een uitverkocht Sportpaleis. Dat hij deze mijlpaal serieus neemt, steekt hij niet onder stoelen of banken.
Amper twee jaar na zijn grote doorbraak met ‘Eén op een miljoen’ vult Metejoor dit weekend twee Sportpaleizen met zijn eigen show. Ongezien! “Dat zijn, euh... We maken de rekensom: twee keer 17.500 tickets, oftewel 35.000 toeschouwers aan de zijlijn. Hopelijk geef ik nu niet meer over”, lacht de zanger in Het Laatste Nieuws. “Nee serieus, we staan hier met een team van honderd mensen. Ik heb er veel vertrouwen in.”
Maandenlang heeft Metejoor naar dit moment toegeleefd, en nu wordt zijn droom eigenlijk werkelijkheid. “Het enige dat me nog zenuwachtig maakt, is dat ik mijn teksten niet ga onthouden”, klinkt het. Daarom heeft de zanger ook alle nodige maatregelen genomen om zo scherp mogelijk op het podium te staan. Eén manier was alcohol volledig afzweren. Al twee maanden staat Metejoor droog. “Ik drink weleens graag iets in een weekend, nu zijn dat al twee maanden alcoholvrije pintjes en ik voel mij fitter dan ooit”, besluit hij.

Fysieke voorbereiding

Maar daar bleef het niet bij. Dat hij zich zo fit voelt, daar zitten ook zijn loop- en krachttrainingen vier keer per week voor iets tussen. ‘Ik heb die fysieke voorbereiding serieus genomen”, onderstreept Metejoor. “Ik wil op alle vlakken scherp staan.”