Moeilijk besef voor Koen Wauters: "Gaat achteruit en wordt niet meer beter" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Moeilijk besef voor Koen Wauters: "Gaat achteruit en wordt niet meer beter"

Moeilijk besef voor Koen Wauters: "Gaat achteruit en wordt niet meer beter"

Koen Wauters bewijst zichzelf momenteel in ‘Special Forces: wie durft wint’. Vier mederekruten moesten er al de brui aan geven, maar de 55-jarige zanger zet vastberaden door.

Als ancien van de groep is het natuurlijk niet altijd even evident. “Maar ik wilde bewijzen dat mijn leeftijd maar in beperkte mate een beperkende factor is”, legt Koen Wauters uit in Het Laatste Nieuws. “Dat ik ook nu nog grenzen kan verleggen. En dat is gelukt. Ik ben blij. Een paar goeie pletsen tegen je kop krijgen, in dit geval zelfs letterlijk, kan soms eens deugd doen.”

De zanger en presentator is dan ook niet langer bang om ouder te worden. “Neen, niet meer. Oud zijn is geen ramp, ik ken véél gelukkige oude mensen”, bedenkt Koen zich. “Ik heb ook al een tijdje aanvaard dat het niet meer beter wordt. Het gaat stilaan achteruit. Ik kan niet meer wat ik tien of twintig jaar geleden kon, maar dat vind ik niet erg.”

Glas is halfvol

“Ik zou het zelfs redelijk schandalig vinden mocht ik daarover klagen of zuchten. Ik ben gezond, ik doe nog veel, dan is het ongepast om te zagen”, vindt hij. De zanger doet er dan ook alles aan om in beweging te blijven. “Ik heb nog een jaar of twintig, dertig te gaan, schat ik. Ik zou graag de helft daarvan nog fysiek bezig willen zijn, gewoon omdat ik het plezant vind. Dat is ook goed voor mijn mentale gezondheid. Daarom train ik. Omdat het glas in mijn ogen niet halfleeg is, maar halfvol.”

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws