Nick Laenen uit 'Blind Getrouwd' en zijn vriend delen hartverscheurend nieuws: "Dit is heel hard" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Nick Laenen uit 'Blind Getrouwd' en zijn vriend delen hartverscheurend nieuws: "Dit is heel hard"

Nick Laenen uit 'Blind Getrouwd' en zijn vriend delen hartverscheurend nieuws: "Dit is heel hard"

Nick Laenen (42) en zijn vriend, met wie hij inmiddels twee jaar een koppel vormt, koesteren een grote kinderwens. Omdat adoptie zo'n tien jaar duurt en er in België geen wetgeving bestaat rond commercieel draagmoederschap, willen de twee naar het buitenland trekken om een draagmoeder te zoeken. Dat vertelt de 'Blind Getrouwd'-deelnemer deze week in Dag Allemaal.

Nick Laenen en zijn vriend hebben een grote kinderwens. Eerst wilden ze gaan voor adoptie, maar al snel kregen ze een koude douche. "Het duurt liefst tien jaar voor een adoptie rond is. Als ik nu zou adopteren, word ik ten vroegste op mijn 52ste papa. En ik wil niet dat de andere ouders aan de schoolpoort denken dat ik de opa van mijn kind ben", aldus Nick.

"Kijk, toen ik twintig was, wist ik al dat een kind krijgen moeilijk zou worden. Nu is die wonde weer opengegaan, dat is heel hard", vertelt Nick. Nu hebben zijn vriend en hij besloten om te gaan voor een buitenlandse draagmoeder. "Er is in België geen wetgeving over commercieel draagmoederschap. Als de draagmoeder na de bevalling beslist dat ze het kind wil opeisen, dan zijn wij als wensouders niet beschermd", legt Nick uit. Al is zo'n traject niet goedkoop. "Het is een heel duur proces, dat kost toch een appartementje."

Teleurgesteld en gefrustreerd

Nick is dan ook niet mals voor de Belgische wetgeving. "Ik ben vooral teleurgesteld en gefrustreerd. Als steward vlieg ik vaak op Afrika en daar zie ik veel weeskindjes. Ik zou hen zo graag willen helpen en zij willen mijn hulp, en toch kan het niet ... Ik hoop dat bepaalde politici dit lezen en beseffen hoe demotiverend dit werkt."

"Als een heterokoppel beslist om voor een kind te gaan, hebben ze negen maanden later een baby. Bij ons duurt het tien jaar. Zoveel homokoppels moeten hun droom opbergen omdat het te complex is. Hopelijk komt daar snel verandering in", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws