Niels Destadsbader onthult meer over plotse relatiebreuk: dit is er echt gebeurd

230502nielsdestadsbaderplay4
Enkele maanden geleden raakte het droevige nieuws bekend dat Niels Destadsbader en zijn toenmalige vriendin Julie Bacquaert een punt hadden gezet achter hun relatie. Na meer dan zeven jaar ging het koppel uit elkaar. Nu vertelt de zanger voor het eerst meer over de reden van hun plotse breuk.
In december gingen Niels en Julie na zeven jaar uit elkaar. In ‘Viva la feta’ getuigde de zanger maandagavond voor het eerst over hun pijnlijke breuk. “Dat is het ding met de liefde: het is het schoonste wat er is, maar soms is het ook echt kak. Iemand moeten loslaten die je heel graag ziet, het is zo moeilijk. Je kan er zo verdrietig van worden”, klinkt het bij Niels.
In zijn geval waren het er zelfs twee, want de presentator moest ook afscheid nemen van zijn pluszoon. “Dat maakt het extra moeilijk”, geeft Niels toe. “Hij zal nu bijna elf zijn. Ik heb die jongen zien opgroeien. Ik heb hem naar school gebracht, zijn boterhammen gemaakt, ik heb hem gewassen... er echt zorg voor gedragen. Da’s een trauma extra, hé”, aldus de zanger. Maar helaas moest zijn privéleven te vaak wijken voor zijn carrière, beseft hij nu.

Spijt

Zo kwam Niels ooit te laat op het huwelijk van zijn Julies broer omdat hij last minute moest inspringen voor een optreden. “Twee dagen daarvoor had niemand minder dan Koen Wauters me dat gevraagd. Ik was een prille twintiger, zo’n kans krijg je niet elke dag”, vertelt hij openhartig. “Dat soort beslissingen hebben me gebracht waar ik nu sta, maar af en toe vraag ik me toch af of dat echt nodig was. Ik ben daardoor immers heel wat mensen verloren onderweg en heb enkele relaties zien sneuvelen”, bedenkt de zanger zich.
Maar daar heeft Niels zijn lessen uit getrokken. “Onlangs is een vriend getrouwd. Toen heb ik aan mijn management gezegd: ‘Nee, dat optreden die dag kan ik niet doen, mijn vriend trouwt maar één keer’”, besluit de presentator.