Niels Destadsbader zeer zwaar aangeslagen: "Wat heb ik in godsnaam misdaan?"

231109nielsdestadsbaderphotonews
Niels Destadsbader heeft een erg moeilijke periode achter de rug. Plots werd zijn loon kenbaar gemaakt bij de VRT en dat zorgde voor heel wat ophef.
“Ik ben daar héél ongelukkig over geweest. Ik zat op hetzelfde moment in mijn leven met een hele zware relatiebreuk", zegt Niels in Het Laatste Nieuws.
"Achteraf gezien was de timing van mijn overgang naar VRT vrij ongelukkig. In vrijwel dezelfde periode was er namelijk alle communicatie rond de besparingen bij VRT. Er waren een paar gewiekste journalisten die het ene aan het andere koppelden."
“Ik werd daar dus veel op aangesproken. Als je jarenlang een ‘boy next door’ of ‘ideale schoonzoon’ bent – in de perceptie – en in een paar weken word je neergezet als een soort geldwolf?"
"Mijn grootste frustratie of verdriet was vooral: het stopte niet", gaat Niels verder. "Twee jaar lang bleef er kritiek komen. Ik heb soms gedacht: wat heb ik in godsnaam misdaan?"
Het gaat nu beter met Niels, maar toch. "Die periode heeft littekens nagelaten en ik hoop dat ik binnen een paar jaar kan zeggen dat ik er sterker ben uitgekomen. Maar daar zijn we nog niet.”