Philippe Geubels worstelt met serieuze problemen: "Ben er zelfs voor in therapie"

230904philippegeubelsphotonews
Philippe Geubels zien we steeds met een brede glimlach op het scherm verschijnen. Maar ook bij hem is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo kampt de stand-upcomedian al sinds zijn tienerjaren met serieuze angstgevoelens.
“Ik ben geen piekeraar, maar ik ben niet de meest stabiele mens op mentaal vlak”, vertelt Philippe Geubels openhartig in Flair. “Ik heb veel angsten. Zo ben ik hypochonder en denk ik bij het minste pijntje dat ik ernstig ziek ben en zal sterven. Ik heb dat al van kindsaf aan, dus dat zit gewoon in mij”, klinkt het bij de comedian.
Intussen lukt het hem gelukkig al wat beter om die angstgevoelens onder controle te krijgen. “Ik volgde al veel therapie, want erover praten helpt echt”, legt Philippe uit. In zijn tienerjaren daarentegen kreeg hij het niet over zijn lippen. “Ik durfde daar niet over te babbelen omdat ik me schaamde”, herinnert hij zich. “Maar dan blijf je daar mee zitten.”

Niet alleen

En dat maakte het alleen maar erger. “Maar het moment dat ik daarover begon te babbelen, viel er een grote last van mijn schouder”, weet de comedian. “En dan merk je ook dat er eigenlijk heel veel mensen worstelen met allerlei angsten. Hoe meer ik erover sprak, hoe meer andere mensen hun eigen angsten begonnen te delen”, aldus Philippe.