Pijnlijk wat Piet Huysentruyt plots opbiecht: "Ik moet eerlijk zijn" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Pijnlijk wat Piet Huysentruyt plots opbiecht: "Ik moet eerlijk zijn"

Pijnlijk wat Piet Huysentruyt plots opbiecht: "Ik moet eerlijk zijn"

Piet Huysentruyt was er niet in de eerste levensjaren van zijn kinderen. Hij was voortdurend met werk bezig, zo vertelt hij in De Morgen.

“Ik moet eerlijk zijn: de eerste zeven jaren was ik amper betrokken bij de opvoeding van de kinderen. Ik herinner me nog goed dat Véro aan Marie en Cyriel vroeg om papa een kusje te geven, waarop ze op kinderlijke wijze hun afkeer duidelijk maakten. Mijn hart brak", aldus Piet.

"Ik besefte dat ik in hun ogen de boze wolf was die hen aanmaande stil te zijn zodat ik naar het nieuws kon kijken voor de service begon, in plaats van hen op de schommel in de speeltuin de lucht in te duwen", gaat de bekende tv-kok verder. "Dat schuldgevoel sluimerde, maar raakte altijd snel bedolven onder mijn werklust. Ik wilde koken, en mijn leningen afbetalen."

Gelukkig is dat nog wel veranderd gaandeweg. "Pas toen we met het gezin naar Frankrijk verhuisden, veranderde die mindset. Plots was er de ruimte om de kinderen in bed te steken. Ik herinner me nog hoe Cyriel en ik met een quad over het domein reden, een hele tocht langs en door het water. Op het einde gaf hij mij een high five. Voor andere vaders is zoiets misschien een vanzelfsprekend en klein gebaar, maar voor mij betekende dat zoveel. ‘Nu doe ik hier iets juist’, ging er door mijn hoofd."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws