Qmusic-presentatrice Dorothee Dauwe moet moeilijk overlijden verwerken: "Groot verdriet" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Qmusic-presentatrice Dorothee Dauwe moet moeilijk overlijden verwerken: "Groot verdriet"

Qmusic-presentatrice Dorothee Dauwe moet moeilijk overlijden verwerken: "Groot verdriet"

Drie maanden geleden laste Dorothee Dauwe even een pauze in bij Qmusic. Door het overlijden van haar grootmoeder was ze even niet meer op de radio te horen. In Humo vertelt de presentatrice voor het eerst openhartig over dit grote verlies.

Eind februari is Dorothee Dauwes grootmoeder overleden aan de gevolgen van kanker, kort nadat de dokter het slechte nieuws bracht dat de chemo niet aansloeg. “De kanker was te agressief”, zei de radiopresentatrice toen bij Qmusic. “Op een dikke week was ik eigenlijk mijn grootmoeder kwijt. Het is ineens heel snel gegaan.” En dat verlies heeft er bij Dorothee stevig ingehakt.

De Qmusic-stem is toen enige tijd van de antenne verdwenen om voor haar grootvader te zorgen. “Toen we wisten dat het niet goed ging aflopen met mijn grootmoeder, heb ik er even mee geworsteld: wil ik die laatste momenten zo bewust meemaken, is dat niet te pijnlijk?”, vertelt Dorothee nu openhartig in Humo. “Maar mijn grootvader en ik hebben elkaar toen duidelijk beloofd: we gaan haar nu niet meer alleen laten, we gaan samen door tot het einde.”

Levenslust

Zo gezegd, zo gedaan. “Het voelde vanzelfsprekend dat ik er ook voor mijn grootvader zou zijn”, klinkt de presentatrice vastberaden. “Hij en ik hebben samen alle praktische zaken geregeld: van de uitvaartdienst tot het versturen van de rouwkaarten.” Ook nu gaat ze nog wekelijks bij haar opa op bezoek om hem te helpen waar nodig. “Het is cool om te zien dat hij, ondanks zijn grote verdriet, sterk overeind blijft”, vindt Dorothee. “Hij is zijn levenslust niet verloren en op zijn 86ste doet hij nog heel veel zelf: de was, koken, schoonmaken.”

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws