Radiopresentator Sam De Bruyn barst in tranen uit: "Pijnlijk om te zien"

221121SAMDEBRUYNVRT
Radiopresentator Sam De Bruyn dacht er nog eens een gezellig avondje in de bioscoop van te maken. Maar wat hem daar te wachten stond, had hij niet meteen verwacht.
Een bezoekje aan de cinema rijker, liters tranen armer. Sam De Bruyn ging kijken naar Lukas Dhonts nieuwste film ‘Close’. Een film over twee 13-jarige jongetjes die een bijzonder hechte en tedere vriendschap hebben, die helaas verstoord wordt wanneer klasgenoten er zomaar van uitgaan dat ze een koppel zijn.
Dat verhaal greep Sam duidelijk naar de keel. Niet alleen omdat het fenomenaal mooi is, maar ook omdat het relevant is en broodnodig gebracht moet worden. “Miljaar Lukas Dhont”, schrijft hij op zijn Instagramverhaal. “Als je een hele cinemazaal aan het huilen kan brengen, dan weet je dat je een kunstwerk hebt gemaakt”, besluit de radiopresentator.
“Werkelijk pijnlijk prachtig”, wil Sam erover kwijt. En we geloven het VRT-gezicht op zijn woord. Het is niet voor niets dat ‘Close’ al verschillende prijzen in de wacht kon slepen, op het filmfestival in Cannes bijvoorbeeld. Bovendien is de film al één van de favorieten om een Oscar te winnen voor beste buitenlandse film.
Bron: Instagram Stories