Remco Evenepoel krijgt plots prachtig nieuws na "ergste tegenslag uit carrière"

230525oumirayaneremcoevenepoelinstagram
Iets meer dan een week geleden kwam voor Remco Evenepoel de donderslag bij heldere hemel. De wielrenner werd tijdens de Giro, de Ronde van Italië, getroffen door het coronavirus en moest meteen opstappen uit de wedstrijd. Maar na deze zware klap is er eindelijk een lichtpuntje in zicht.
Een topprestatie heeft de wielrenner neergezet in de Giro. Zo had Remco Evenepoel nog maar pas de tijdrit gewonnen toen hij enkele uren later de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten door zijn coronabesmetting. “Zeker één van de zwaarste tegenslagen in mijn nog zeer korte carrière”, geeft hij nu toe op Instagram. “De wedstrijd verlaten met een COVID-19-infectie was een zeer brutaal einde van wat een mooi verhaal had kunnen zijn.”
“Alles ging volgens plan, maar zo gaat sport nu eenmaal. Ups & downs horen erbij en dat moet ik accepteren”, bedenkt de wielrenner zich. Maar gelukkig is er ook positief nieuws. Na zijn laatste controles en medische onderzoeken heeft de wielrenner nu groen licht gekregen om weer aan het trainen te slaan en na te denken over nieuwe doelen. “Ik kijk er echt naar uit om nieuwe doelen te stellen en voel me klaar om er een mooi tweede deel van dit tot nu toe mooie seizoen van te maken”, besluit Remco strijdvaardig.

Onvoorwaardelijke steun

Remco heeft de zware klap duidelijk een plaatsje kunnen geven. Maar dat was hem nooit alleen gelukt. “Daarom wil ik in de eerste plaats mijn vrouw (Oumi Rayane, red.) en ouders bedanken voor de steun die zij mij de afgelopen dagen hebben gegeven”, wil hij nog kwijt. Naast zijn vrienden en familie wil de wielrenner natuurlijk ook zijn ploegmaats uitgebreid bedanken.