Roel Vanderstukken deelt somber nieuws over zoontje (7): "Op spoed beland" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Roel Vanderstukken deelt somber nieuws over zoontje (7): "Op spoed beland"

Roel Vanderstukken deelt somber nieuws over zoontje (7): "Op spoed beland"

Roel Vanderstukken en zijn vrouw Anne-Sophie zijn trotse ouders van twee zonen. Toots, de oudste van de twee, is intussen 12 jaar oud. Ramses, zijn jongere broer, is er 7. Die gaat wel heel onbezonnen door het leven, waardoor hij geen onbekende meer is in het ziekenhuis.

Als vader leert Roel Vanderstukken nog elke dag bij. “Ik was niet altijd de vader, en echtgenoot die ik wilde zijn”, biecht de ‘Familie’-acteur op in Dag Allemaal. “Tot ik zelf voelde dat de balans niet goed was en op de rem ben gaan staan. Mijn prioriteiten liggen anders nu, ik ben vaker thuis en doe leuke dingen met de kinderen. Dat heeft ons dichter bij elkaar gebracht”, weet hij te vertellen.

Nu gaat het duidelijk beter dan ooit ten huize Vanderstukken. “Tijd voor een wekelijkse hobby is er niet meer. Maar daar staat iets veel waardevollers tegenover, de onvoorwaardelijke liefde van en voor je kinderen”, klinkt het. Zijn zonen zijn Roels grootste trots. “Toots is heel zorgzaam naar Ramses toe. Ondanks hun leeftijdsverschil komen ze goed overeen, al kunnen ze elkaar flink de duvel aandoen”, lacht hun vader. Toch maakt Ramses het zijn ouders niet altijd gemakkelijk.

Op spoed

Ramses zit nu in het tweede leerjaar en gaat volgens Roel “al fluitend door het leven”. “Maar om ’t halfjaar belanden we wel met hem op spoed”, vertelt de acteur. “Die smijt zich overal in, met zijn ogen dicht. Elke dag horen we in huis wel een boenk en niet veel later zegt Ramses: ‘Ik ben oké’. Je hebt dus eigenlijk geen moment rust”, beseft zijn bezorgde vader. Al maakt hij zich al veel minder druk dan vroeger.

“Nu ga ik ervan uit dat ze met ouder te worden zelf meer verantwoordelijkheidsgevoel kweken”, bedenkt Roel zich. “Maar dan moet je hen wel de vrijheid geven om die verantwoordelijkheid te nemen. Dat heet loslaten.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws