Sergio Quisquater rekent af met ernstige verslaving: "Het was vijf voor twaalf"

230707sergioquisquatervtm
Donderdagavond was Bockie De Repper (38) met z’n programma ‘Dat eet dan gelukkig zijn’ te gast bij Sergio Quisquater (58). Maar veel kreeg de presentator daar niet op zijn bord. De zanger volgt namelijk al lange tijd een strikt dieet, noodgewongen.
Zo is Sergio “van moetens” aan het afkicken van zijn ernstige frituurverslaving. “Het was vijf voor twaalf, voor mijn hart”, vertelt de zanger aan Bockie De Repper. “Ik was te dik geworden. Ik voelde dat aan alles. Ademnood tijdens optredens, mijn motor die te hard moest werken”, somt hij op.
Sergio moest dus dringend zijn slechte gewoontes aanpakken. “Als ik vier keer op een week naar de frituur ga, dan is dat weinig”, vertelt hij. Al van kleins af aan is hij er vaste klant. “Toen ik 21 à 22 jaar oud was, ging ik in één week soms zelfs 17 keer om frieten”, herinnert de zanger zich. Zelfs Bockie De Repper viel van zijn stoel. “En dan bestel ik nog een heel buffet. Ik heb altijd schrik dat ik te weinig zal hebben. Een frituur is echt een speelgoed voor mij”, aldus Sergio.
Bekijk het volledige fragment terug op de website van VTM.