Slecht nieuws over Linda Mertens na comeback van Milk Inc: zangeres kampt met zware fysieke problemen

231030lindamertensphotonews
Linda Mertens mag dan wel terug zijn op het podium, helemaal de oude is ze nog niet. Zes jaar geleden verloor de Milk Inc.-zangeres namelijk haar 2,5-jarige dochtertje Lio aan een agressieve kanker, waardoor ze vandaag nog steeds met posttraumatische stress kampt.
“Een verhaal als het mijne put je volledig uit”, beseft Linda Mertens maar al te goed in Nina. “Ons lichaam is niet gemaakt om zo'n lange periode stress te ervaren.” Als je lichaam zo hard in “fightmodus” gaat, krijg je vroeg of laat de rekening gepresenteerd. Al snel kampte de zangeres met zware fysieke klachten.
“Ik zit hier vandaag niet te beven en te stotteren, maar dat is een hele tijd wel zo geweest. Ik kon uit het niets hyperventileren. Ik kreeg hartkloppingen”, somt Linda op. Bovendien had de zangeres plots last van hoogtevrees, iets wat ze nooit eerder had. “Alsof heel mijn lichaam werd overgenomen door angst”, herinnert ze zich. Ook geheugen- en concentratiestoornissen mocht ze aan dat lijstje toevoegen.

Virus

“En doordat mijn immuunsysteem gecrasht was, was ik vatbaarder voor virussen. Ik kreeg hashimotoproblemen (ziekte waarbij de schildklier langzamer gaat werken, red.). Gewichtstoename”, vervolgt Linda. Een comeback van Milk Inc. bleef de zangeres dus uitstellen tot ze voelde dat haar lichaam hier sterk genoeg voor was. “Maar ik heb er weer vertrouwen in, ik heb er zin in”, klinkt het positief. “Al blijf ik wel alert, want mijn lichaam is iets gevoeliger geworden. Negatieve situaties en mensen mijd ik nog meer.”