'Thuis'-actrice Katrien De Ruysscher gooit haar leven om: "Schadelijk voor de gezondheid" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

'Thuis'-actrice Katrien De Ruysscher gooit haar leven om: "Schadelijk voor de gezondheid"

'Thuis'-actrice Katrien De Ruysscher gooit haar leven om: "Schadelijk voor de gezondheid"

Katrien De Ruysscher kan je vooral kennen als dokter Judith uit ‘Thuis’. En dat personage zou maar al te trots zijn op de beslissing die de actrice onlangs heeft genomen. Een jaar geleden besloot ze namelijk geen druppel alcohol meer aan te raken.

Katrien De Ruysscher, die sinds afgelopen zondag ook schittert in de ‘De Twaalf’ op VRT 1, besloot in juni 2022 om alcohol volledig af te zweren. “En ik drink nog steeds niet”, zegt de ‘Thuis’-actrice vol trots in Gazet van Antwerpen. “Er is niets wat me op dit moment kan overtuigen om weer te gaan drinken. Nu we ruim een jaar verder zijn, heb ik alles al een keer meegemaakt zonder alcohol: vakantie, Kerstmis, nieuwjaar, verjaardagsfeestjes … En dat viel reuze mee”, merkt ze op.

Maar er is volgens haar nog veel werk aan de winkel in onze maatschappij. “Ik zat onlangs in de bioscoop en kreeg een reclamespot voor bier te zien die maar liefst een kwartier duurde. Prachtig gefilmd, geweldige sfeer. De boodschap: als het gezellig is, hoort er bier bij. Van die gedachte zouden we af moeten, vind ik”, denkt Katrien erover. “Het leven is niet alleen maar mooi als je kan drinken, nee: alcohol is slecht. Maar goed, ik voel wel dat er een mentaliteitswijziging aan het komen is.”

Schadelijk

Wat niet wegneemt dat de actrice soms nog eens verlangt naar een glas. “Ja, soms bij het begin van de vakantie nog. Ik vond: het schooljaar is achter de rug, we hebben allemaal hard gewerkt dus nu heb ik wel een glas verdiend”, geeft ze eerlijk toe. Maar haar man hield haar tegen. “’Komaan Katrien, je hebt een jaar niets meer gedronken en tóch heb je er nog zin in.’ Het leek wel of ik een beloning zag in een glas alcohol”, bedenkt Katrien zich. “Maar hoe je het ook draait of keert, het is schadelijk voor de gezondheid en dat besef maakt het makkelijk om niet te drinken.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws