Verontrustend nieuws over zwaargewonde acteur Dimitri Leue vanuit het ziekenhuis

230508dimitrileuevrt
Dimitri Leue is afgelopen weekend met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Na een lelijke val liep de schrijver en acteur, vooral bekend van ‘Windkracht 10' en ‘Team Spirit’, ernstige verwondingen aan zijn hoofd op. Vanuit het ziekenhuis deelt hij nu verontrustend nieuws.
Na een lelijke val tijdens het joggen is Dimitri Leue afgelopen weekend in het ziekenhuis beland, en daar moet hij nog enkele dagen blijven. Hij hield er een zware hoofdwonde aan over. “Ik was dan gevallen, hé. Allez, aangevallen door nijlganzen. Terwijl zij op mij afvlogen en ik hen probeerde weg te slaan, struikelde ik over een stronk en bonkte tegen een boom”, liet de acteur weten op Twitter. Een stom ongeluk, maar wel eentje die heel fout had kunnen aflopen, zo blijkt nu.
Aan ‘VTM NIEUWS’ vertelt Dimitri nu hoe het bijna anders was afgelopen. “Ik liep met een hoge snelheid van een brug. Ik probeerde ze nog weg te slaan, maar ik ben gestruikeld en kwam op een afgezaagde boomstam terecht”, klinkt het. “Ik bloedde meteen heel hard en toen besefte ik: ‘Dit is ernstig. Ik moet zo snel mogelijk hulp zoeken of ik zou doodbloeden. Mijn hoofdhuid was echt losgerukt.”

“Ik kon het bijna niet meer navertellen”

“Ik had nog geluk dat ik bij bewustzijn was, dat de takken niet door mijn schedel heen zijn gegaan, want anders kon ik dit nu niet navertellen”, beseft de schrijver en acteur maar al te goed. “Die ganzen hadden één doel: mij wegjagen en pijn doen. Heel angstaanjagend. Ik wens dit niemand toe.” Opmerkelijk was dat niemand Dimitri te hulp schoot.
“Ik besefte dat ik daar niet kon blijven liggen. Ik ben dan verder gestrompeld en heb geprobeerd mensen tegen te houden. ‘Bel 112', riep ik, maar die dachten dat het om een sketch ging en liepen gewoon voorbij”, weet hij te vertellen. “Daarna heb ik gelukkig toch iemand kunnen overtuigen dat het echt was.”