Verschrikkelijk wat Hilde Van Mieghem overkomt in ziekenhuis: "Onverantwoord!"

230314HILDEVANMIEGHEMPHOTONEWS
Hilde Van Mieghem maakte onlangs een heuse pechweek mee. De actrice kwam op amper twee dagen tijd twee keer lelijk ten val en liep zo maar liefst vijf breuken op. Dat betekende heel wat ziekenhuisbezoekjes. En daar kwam Hilde tot een vreselijk besef.
“Twee breuken in elke arm, en m’n sleutelbeen”, vertelt Hilde Van Mieghem in Dag Allemaal. En daar ziet ze enorm van af. “Ik kan niks meer, of toch bijna niks”, klinkt het. “Ik ben compleet afhankelijk van anderen. Zelfs alleen naar het toilet gaan, lukt amper.” Hilde is serieus in het sukkelstraatje beland, maar kan gelukkig uit elk hoek op de nodige hulp rekenen.
“’s Morgens staat hier een hulpverpleger, ’s avonds is er ook iemand”, weet de actrice te vertellen. Ook haar dochters, Marie Vinck bijvoorbeeld, en haar zus steken haar maar al te graag een handje toe. “We krijgen nu een heel andere verhouding. Voor het eerst in haar leven heeft Marie (Vinck, red.) míj in bad gestopt en gewassen”, lacht Hilde. “Iedereen is superlief. Ik vind het ongelooflijk dat er zoveel hulp is.”

Onverantwoord

Helaas kan niet iedereen dat zeggen. “Jammer genoeg heeft niet iedereen zo’n netwerk”, beseft ze maar al te goed. “Ik denk dat veel alleenstaande vrouwen géén hulp krijgen. Zo zag ik in het ziekenhuis een vrouw huilen. ‘Ik zou niet weten aan wie ik moet vragen om me te helpen’, snikte ze”, vervolgt Hilde. “Tegenwoordig gooien ze patiënten snel weer op straat. Onverantwoord”, aldus de actrice. Gelukkig had zij meer geluk.