Voormalige weerman Frank Deboosere (64) heeft droevig nieuws over gezondheid Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Voormalige weerman Frank Deboosere (64) heeft droevig nieuws over gezondheid

Voormalige weerman Frank Deboosere (64) heeft droevig nieuws over gezondheid

Maandagavond nam Frank Deboosere definitief afscheid van de VRT. Iets vroeger dan verwacht moest de iconische weerman met pensioen. Zelf had hij liever nog een tijdje doorgedaan. Maar hoewel hij zich nog springlevend voelt, laat zijn gezondheid hem af en toe toch in de steek.

Frank Deboosere is sinds maandagavond met vervroegd pensioen. Enkele maanden voor zijn 65ste moest de weerman er verplicht de brui aan geven, hoewel hij naar eigen zeggen nog in de fleur van zijn leven zit. “Dat was natuurlijk het probleem: ik wil me blijven smijten. Ik ben misschien 65, maar het bruist en borrelt nog volop, ik heb energie zat”, zegt het VRT-gezicht in Het Laatste Nieuws.

“Maar eerlijk is eerlijk: mijn hoofd is nog energiek, maar mijn lichaam begint toch tegen te pruttelen”, moet Frank wel toegeven. “De ene keer is het de knie, dan de heup, dan de schouder, dan de nek... 'Jàààà maat,' zeggen ze dan, '54 ben je niet meer’”, vervolgt de weerman. Tot drie jaar geleden legde hij jaarlijks tussen de 10.000 en 15.000 kilometer af met de fiets. “Vorig jaar was het 5.000 en dit jaar haal ik dat zelfs niet, want mijn knie speelt op”, biecht Frank op.

Toch heeft hij niet het gevoel dat hij al afgeschreven is. “Ik mag hopen van niet, hé? Godverdomme! Dat gevoel heb ik alleszins niet”, klinkt het. “Ik hoop ook anderen nooit tot last te zijn. Als ik het geluk heb 85 te worden, en ik krijg een ziekte waarvan ik weet dat het nooit meer goed komt, die alleen maar pijn en verdriet zal veroorzaken, ook voor mijn naasten, dan mogen ze er rustig een einde aan maken”, denkt hij al na over de toekomst. “Dan gaat mijn lijf naar de wetenschap. Het papiertje met de toestemming daarvoor zit al in mijn portefeuille”, aldus Frank.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws