VRT-nieuwsanker Fatma Taspinar gebroken van verdriet: "Uit het leven gestapt"

240130fatmataspinarphotonews
Deze week gaat het gloednieuwe programma 'Ik vraag het aan' van start op VRT 1. Daarin nodigt Niels Destadsbader telkens vijf bekende Vlamingen uit die een liedje aanvragen waar ze een bijzondere herinnering aan hebben. Deze week is onder meer VRT-nieuwsanker Fatma Taspinar te gast. Zij eert haar overleden collega Ward Verrijcken. 
Ward Verrijcken en Fatma Taspinar waren naast collega's ook zeer goede vrienden. Helaas overleed de filmkenner van 'VRT NWS' onverwacht op 31 oktober 2020. Hij werd 47 jaar. "Ik moest werken die dag. Hij is uit het leven gestapt, voor de mensen die dat niet wisten", vertelt Fatma in 'Ik vraag het aan'.
"Ik wou echt gaan werken om dat nieuws zelf te kunnen brengen. Omdat dat heel belangrijk was", zegt het journaalanker terwijl ze haar tranen niet meer kan bedwingen. "Om afscheid te kunnen nemen van hem, in mijn eigen woorden", legt ze uit.

100 keer op repeat

De twee gingen ook vaak samen op reis. Zo trokken ze enkele maanden voor zijn dood nog samen op vakantie. "Onze laatste reis samen was ook een van de laatste keren dat ik hem gezien heb", aldus Fatma. Zij vraagt nu het nummer 'Exile' aan van Taylor Swift en Bon Iver. "Dat nummer heeft toen 100 keer op repeat gestaan", vertelt Fatma. Hieronder kan je de cover van Noémie Wolfs en haar partner, Balthazar-bassist Simon Casier, al bekijken.