"We proberen hoopvol te blijven": Nicolas uit 'The Sky is the Limit' deelt vreselijk nieuws over zieke dochtertje Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

"We proberen hoopvol te blijven": Nicolas uit 'The Sky is the Limit' deelt vreselijk nieuws over zieke dochtertje

"We proberen hoopvol te blijven": Nicolas uit 'The Sky is the Limit' deelt vreselijk nieuws over zieke dochtertje

Twee weken geleden is Nicolas De Bruyn uit ‘The Sky is the Limit’ met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Na een ernstige paniekaanval ging de kersverse papa er volledig onderdoor. En dat heeft alles met de slechte gezondheid van zijn dochtertje Elisabeth van één jaar oud te maken.

In ‘The Sky is the Limit’ konden we zien hoe moeilijk het zwangerschapsparcours van Nicolas en zijn verloofde Sarah was. Hun geluk kon niet op toen Elisabeth dankzij ivf geboren werd, maar al snel kwam de donderslag bij heldere hemel. Kort na de geboorte kreeg het koppel te horen dat hun dochtertje aan infantiele spasmen lijdt, een zeldzame vorm van epilepsie bij baby's. Bij drie op de vier patiëntjes stopt daardoor zelfs de mentale ontwikkeling.

“Die stuiptrekkingen waren verschrikkelijk om te zien”, zegt Nicolas in Dag Allemaal. Maar gelukkig werd de aandoening vroeg vastgesteld en krijgt Elisabeth intussen medicatie die aanslaat. “Al kunnen we nog niet met zekerheid zeggen dat het goed komt met haar mentale ontwikkeling, maar we zijn hoopvol”, klinkt het. “Het blijft een proces van lange adem, haar DNA wordt nu onderzocht.” Maar helaas moesten de kersverse ouders recent nog een tegenslag verwerken.

Serieuze beproeving

De kleine Elisabeth kampt ook met een zware vorm van RSV. “Ze is vijf weken te vroeg geboren, haar longen waren nog niet volledig ontwikkeld. Daardoor is ze gevoeliger voor luchtweginfecties”, legt Nicolas uit. Gelukkig gaat het intussen al iets beter, maar de ruis op haar longen is nog niet verdwenen. “Sarah en ik zijn echt bang geweest”, biecht de bezorgde papa op.

“Onlangs schoot ik 's nachts wakker en hoorde ik dat ze naar adem hapte. Het leek alsof ze aan het stikken was”, vertelt Nicolas. “Ik ben meteen uit bed gesprongen en heb haar snel opgepakt. Als papa zijn zulke momenten echt slopend”, zegt hij diep bedroefd. “Ik probeer hoopvol te blijven, maar 't is toch al een serieuze beproeving geweest.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws