Will Tura komt met verrassing van formaat na alzheimerdiagnose: "Om in stijl afscheid te nemen"

230729willturaphotonews
Drie maanden geleden kwam het schokkende nieuws dat Will Tura aan alzheimer lijdt. De 83-jarige zanger trok na 60 jaar meteen een streep onder zijn carrière. Als laatste cadeautje voor de fans bracht hij nog één single, ‘Als ik terugkijk’, uit. Maar nu komt hij opnieuw met groot nieuws op de proppen.
Na meer dan zestig jaar in de schijnwerpers besloot Will Tura er door zijn ziekte de brui aan te geven. Met zijn laatste single en album ‘Als ik terugkijk (en 99 andere liedjes)’ zette hij definitief een punt achter zijn carrière. Ook van het optreden en toeren had de zanger al even afscheid genomen. Maar nu volgt er blijkbaar toch nog een prachtig afscheid.
Op vrijdag 29 december zegt Will Tura zijn publiek definitief vaarwel met een laatste optreden in het Sportpaleis. En het wordt niet zomaar een show. ‘Will Tura nodigt uit, het ultieme concert’ belooft een groots muzikaal spektakel te worden. Meer dan 20 Vlaamse artiesten zullen namelijk de grootste hits uit het repertoire van de zanger brengen, als laatste eerbetoon.

Kleppers

Zo prijken Bart Peeters, Free Souffriau, Helmut Lotti, Cleymans & Van Geel en Niels Destadsbader op de affiche. Maar ook onder meer Natalia, Jasper Steverlinck, Günther Neefs, Clouseau en Sandra Kim zullen de zanger in de bloemetjes zetten. En natuurlijk kan Christoff op deze bijzondere avond niet ontbreken. Of Will Tura zelf op het podium zal staan, is volgens Het Laatste Nieuws nog niet beslist.