Willy Sommers geschrokken door onverwachte keuze van dochter Luna: "Mama heeft 100 keer gevraagd of ik wel zeker ben"

231016willysommersphotonews
Luna, de 21-jarige dochter van Willy Sommers (71) heeft een drastische knoop doorgehakt. De studente heeft haar studie criminologie opgegeven en jaagt haar grote droom na: goudsmid worden. Tot grote verbazing van haar ouders.
Drie jaar geleden stond Luna voor een belangrijke beslissing: wat wilde ze met de rest van haar leven gaan doen? “Ik koos voor criminologie, het is een redelijk brede richting waarin ik rechten kreeg, psychologie, sociologie... Je kan er nog alle kanten mee uit, weet je wel”, vertelt ze in Dag Allemaal. Maar nu zit Luna’s tijd aan de universiteit erop. En daar zat een Instagramfilmpje van een goudsmid voor veel tussen. “‘Aha, dat kan je dus ook studeren’, dacht ik toen ik ’t zag. Ik ben verder gaan zoeken, en ontdekte dat ik in Antwerpen terechtkon.”
“‘In welke job zou ik het meeste plezier vinden?’ heb ik me toen afgevraagd.” Het antwoord was meteen duidelijk: juwelen ontwerpen. De verrassing thuis was groot, al had Willy Sommers het al kunnen weten. “Als Luna op vakantie een kraampje met juwelen ziet, stapt ze daar altijd meteen op af”, herinnert de zanger zich. Maar de zegen van haar vader had Luna meteen. Haar moeder Cindy daarentegen had haar dochter liever haar studie eerst zien afmaken. “Luna heeft dus zeker niet voor de gemakkelijkste weg gekozen, al wist ik ook wel dat een job van negen tot vijf niks voor haar zou zijn”, pikt zij in.

Verhuis

“Luna heeft het artistieke van Willy meegekregen, de durf heeft ze van mij. Als ik ergens voor ga, doe ik er ook alles voor”, bedenkt Cindy zich. Luna duidelijk ook, want haar en Willy’s dochter trekt op haar eentje naar Antwerpen. “Ons mama heeft mij wel honderd keer gevraagd of ik wel zeker ben van m'n keuze... Natuurlijk, ik zou nooit zomaar ergens weggaan waar ik mij goed voel”, besluit Luna.