Zanger Stromae en zijn vrouw kregen zojuist ontzettend goed nieuws te horen

230127STROMAEPHOTONEWS
Geen MIA’s zonder Stromae. Gisteren vond de vijftiende editie van de Music Industry Awards plaats en daarop kon de 37-jarige zanger natuurlijk niet ontbreken om weer enkele prijzen in ontvangst te nemen. Maar er is meer.
Stromae kunnen we intussen een vaste waarde op de MIA’s noemen. Gisteren viel de zanger opnieuw stevig in de prijzen. De awards voor ‘Auteur/componist’, ‘Live act’ en ‘Videoclip’ (voor ‘L’enfer’) staan dit jaar op zijn naam.
Samen met Pommelien was Stromae de grootste slokop van de avond. Ze gingen allebei met drie beeldjes naar huis. “Soms ben ik verbaasd. Maar mijn geheim is simpel: blijven doen waarvan ik hou, en daar volle gas voor gaan”, besluit de zanger tijdens de show. Meer nog, deze drie nieuwe MIA’s brengen zijn eindtotaal op maar liefst twintig overwinningen.
Zo blijft Stromae dé recordhouder op de MIA’s. Niemand doet het hem na. “Magnifique”, klonk het in zijn dankwoord. “Merci à tous mes landgenoten. Echt merci. Mijn Nederlands is niet perfect, maar ik doe mijn best.” Vervolgens ratelt hij een lange lijst aan namen van zijn gsm af en blijft hij zijn eeuwig bescheiden zelve.