Zieke Martine Jonckheere krijgt eindelijk lichtpuntje in deze moeilijke periode Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Zieke Martine Jonckheere krijgt eindelijk lichtpuntje in deze moeilijke periode

Zieke Martine Jonckheere krijgt eindelijk lichtpuntje in deze moeilijke periode

Martine Jonckheere (66) vecht voor de tweede keer tegen borstkanker. Net zoals zestien jaar geleden moest de voormalige ‘Familie’-actrice een borstamputatie ondergaan. Chemo is gelukkig niet nodig, maar er staat haar wel vijf jaar lang hormoontherapie te wachten. Een lastig proces, maar Martine heeft eindelijk iets waaraan ze zich kan optrekken.

“Zestien jaar geleden stond ik na mijn eerste borstamputatie na amper negen dagen alweer op de set van 'Familie'. Ondanks de pijn en de ongemakken. Ik had een taak te vervullen, waardoor ik al mijn leed snel kon vergeten”, vertelt Martine Jonckheere in Het Laatste Nieuws. Maar dit keer is het anders en heeft ze geen doel voor ogen. “Ik voel me nutteloos. Voor het eerst sinds mijn operatie voel ik mij in een dip belanden en dat terwijl ik nog niet eens met die pil (de hormoontherapie, red.) gestart ben.”

Martine had het bijna opgegeven. “Het ontbreekt mij aan energie en ik heb zin om opnieuw mijn bed in te duiken. Net als ik mijn iPhone wil uitzetten, krijg ik telefoon”, klinkt het verrast. Voormalige VRT-presentator Donaat Deriemaeker vraag haar of ze de vrouw van Koen Crucke wil spelen in de kerstkomedie 'Kerst met krukken’. “Lang hoef ik er niet over na te denken en zeg volmondig 'ja’”, zegt de actrice dolenthousiast.

“Dat betekent wel dat onze plannen om in het najaar op reis te gaan, in het water vallen”, bedenkt Martine zich. Maar daar heeft ze de perfecte oplossing voor: hun reis vervroegen naar dit voorjaar. “En zo wat energie op te doen in een zonnig oord, om het hele kankerverhaal achter mij te laten”, aldus de ex-‘Familie’-actrice. “Ik begin al te dromen en ga ik op zoek naar een 'last minute'. Eén van mijn favoriete bezigheden!” Betere tijden komen eraan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws