Zware tegenslag voor Sarah Puttemans: Dit is er gebeurd Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Zware tegenslag voor Sarah Puttemans: Dit is er gebeurd

Zware tegenslag voor Sarah Puttemans: Dit is er gebeurd

Sarah Puttemans, influencer en partner van Viktor Verhulst, is door de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) beboet met 2.000 euro wegens het niet naleven van advertentieregels op sociale media.

In het najaar constateerde de VRM dat Puttemans in haar YouTube- en TikTok-video's commerciële inhoud onvoldoende markeerde. Volgens de regels van de VRM dient duidelijk aangegeven te worden met "advertentie" of "publiciteit" en moeten de betreffende merken, producten of diensten getagd zijn.

Dit is niet de eerste keer dat Puttemans op de vingers wordt getikt; eerder werd ze al gewaarschuwd voor vergelijkbare inbreuken. De VRM wijst erop dat ze substantieel profijt heeft behaald uit twee video’s.

Desondanks heeft Puttemans stappen ondernomen om de overtredingen in twee video's te corrigeren, wat is meegenomen in de bepaling van de boete. Dit precedent onderstreept de serieuze aanpak van de VRM in het handhaven van duidelijkheid en transparantie in online reclame.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws