Krijgt incident tussen Vertonghen en De Condé nog staartje? "Boetes tot zelfs schorsing" voetbal
voetbal

Krijgt incident tussen Vertonghen en De Condé nog staartje? "Boetes tot zelfs schorsing"

Krijgt incident tussen Vertonghen en De Condé nog staartje? "Boetes tot zelfs schorsing"

Op zondag ging Genks 'Head of Football' Dimitri de Condé in de clinch met Anderlecht-kapitein Jan Vertonghen. Hoewel beide heren inmiddels met elkaar gesproken hebben en de strijdbijl begraven hebben, zouden er wel nog sancties kunnen volgen.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn ze bij Anderlecht niet echt opgezet met hoe De Condé zondag na de match in de clinch ging met hun aanvoerder Jan Vertonghen. Maar inmiddels hebben Vertonghen en De Condé het wel al uitgepraat met elkaar.

"Er zijn gisteren in de emotie tijdens en na de wedstrijd veel zaken gebeurd die niet hadden moeten gebeuren, ook langs mijn kant. Ik heb met Dimitri de Condé gesproken, de kous is af", aldus de Anderlecht-kapitein op X, het vroegere Twitter. Ook De Condé heeft laten weten dat het incident achter hem ligt. "Er is een gesprek geweest, als volwassen mensen. De plooien zijn gladgestreken. Zand erover", klinkt het.

Zeven dagen

Toch kan het incident nog een staartje krijgen volgens Het Laatste Nieuws. Scheidsrechter Bram Van Driessche nam het voorval namelijk op in zijn scheidsrechtersrapport. Nu heeft het bondsparket zeven dagen de tijd om te beslissen of ze een van beide heren of allebei gaan vervolgen. Er zal veel afhangen van de ernst van de feiten. Al zijn de gevolgen niet mis. Zo kunnen ze een verwittiging, boetes of zelfs een schorsing krijgen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws