Rode Duivels kunnen het niet geloven: Loodzware tegenstander in achtste finale voetbal
voetbal

Rode Duivels kunnen het niet geloven: Loodzware tegenstander in achtste finale

Rode Duivels kunnen het niet geloven: Loodzware tegenstander in achtste finale

Wat absoluut te vermijden was, is helaas een feit. De Rode Duivels krijgen komende zondag in de achtste finale ofwel Frankrijk, ofwel Duitsland, ofwel Portugal als tegenstander.

De berekening besparen we u, maar het komt simpelweg op het volgende neer. Doordat Polen in groep E met 3-2 verloor tegen Zweden (3-2) krijgt België in de 1/8ste finale zo goed als zeker de nummer drie uit groep F tegenover zich.

En dat wordt dus hoogstwaarschijnlijk Frankrijk, Duitsland of Portugal. Welk land precies, dat weten we rond 22u45 woensdagavond als de matchen Duitsland-Hongarije en Portugal-Frankrijk worden afgewerkt.

In theorie kan het ook nog Hongarije worden, als die kunnen stunten tegen Duitsland. En eveneens op papier zou het zelfs nog Zwitserland kunnen worden, maar dan moet Portugal al met drie goals of meer gaan verliezen van Frankrijk.

Niet tegen Spanje

Waar er ook nog een kans was dat de Rode Duivels het tegen Spanje konden opnemen, dan namen de Spanjaarden die mogelijkheid zelf weg door ruim te winnen van Slowakije. Na negentig minuten stond het 0-5.

Populair

Laatste nieuws