Woeste Vanhaezebrouck is het kotsbeu: "Heeft dat met Club Brugge te maken?" voetbal
voetbal

Woeste Vanhaezebrouck is het kotsbeu: "Heeft dat met Club Brugge te maken?"

Woeste Vanhaezebrouck is het kotsbeu: "Heeft dat met Club Brugge te maken?"

Hein Vanhaezebrouck heeft vrijdag keihard uitgehaald naar het Referee Department. De trainer van AA Gent vindt dat er te veel misloopt bij de omkadering van de scheidsrechters en viseert in een erg kritisch betoog onder meer baas Frank De Bleeckere.

Het zit Vanhaezebrouck om te beginnen nog steeds erg hoog dat AA Gent tegen Club Brugge tot twee keer toe geen strafschop kreeg. De VAR greep niet in en dat kan Vanhaezebrouck niet snappen. “Ik was aanvankelijk nog voorzichtig in het beoordelen van die eerste fase, maar ik heb ze in detail teruggezien."

"Sorry, maar ook dat was penalty hé. Het is Sobol die Depoitre tegen Mignolet aanduwt, anders is er wellicht geen contact. En dan trekt Mignolet hem neer. Dat is dus twee keer. Dan vraag je je af: waar is de VAR?”, tekent Het Laatste Nieuws op uit de mond van de Gent-trainer.

"Niet alleen onverstandig, maar zelfs ongepast"

Dat Bert Put werd aangeduid als videoref, snapt Vanhaezebrouck ook al niet. “Ik vind het onverstandig om één maand na het falen van de VAR tegen Eupen weer dezelfde man aan te stellen, terwijl er maar één match te spelen was. Dan kijk ik naar degene die die aanstellingen doet en dan vind ik dat niet alleen onverstandig, maar zelfs ongepast. Er is na Eupen een beleefd schrijven van de club uit geweest. Maar blijkbaar is dat het signaal om te stellen: wij houden daar geen rekening mee.”

"Bovendien: als er iets gebeurt in een andere match, is het Referee Department er als de kippen bij om te stellen ‘dat het op Standard handsbal was van Mignolet’, maar dat het in diezelfde bekermatch ‘ook een teen buitenspel was bij het doelpunt van Standard’. Of om na de match op Charleroi héél snel te communiceren ‘dat het wel degelijk een strafschop was die Club Brugge verdiende’."

Iets met Club Brugge te maken?

"En nu zijn er twee fases - of dat met Club Brugge te maken heeft laat ik nog in het midden - waarbij ik nog altijd wacht op het Referee Department om toe te geven dat er fouten zijn begaan. Nu hoor of zie ik dat Referee Department niet. Terwijl zij ook degenen zijn die beslist hebben om dezelfde VAR aan te stellen als in die match tegen Eupen", merkt de trainer fijntjes op.

“Als je waardering wil, dan moet je die ook verdienen”, gaat Vanhaezebrouck verder. “Als je nu eens wel babbelt - als het u goed uitkomt - en de andere keer niet, hangt dat dan af van wie de betrokken partijen zijn? Sorry, als je op die manier handelt, dan kan ik weinig respect opbrengen voor degenen die daar verantwoordelijkheid voor dragen. Wij staan voor vier belangrijke wedstrijden, waarin we eerst en vooral naar onszelf moeten kijken. Maar het minste wat we kunnen vragen, is dat we ook correct beoordeeld worden op het veld.”

(Lees verder onder de afbeelding)

"Ik ben niet alleen in mijn discours"

Vanhaezebrouck benadrukt verder ook nog dat hij niet de enige trainer is die zich vragen stelt bij de werking van het Referee Department. “Ik ben niet alleen in mijn discours, ik denk dat iedere trainer zich al eens uitgesproken heeft over dergelijke zaken. Ik blijf erbij: er lopen een aantal dingen fout. En dat heeft niets te maken met de scheidsrechters, maar wel met heel de omkadering en de begeleiding. Dingen die volgens mij veel beter zouden kunnen en moéten kunnen.”

“Het heeft te maken met de beslissingen die boven worden genomen: aanstellingen, het werken van de VAR, het zorgen dat alles perfect in orde is om degelijk te kunnen werken. Ik denk dat het niet eens te maken heeft met de technologie. Men zoekt gewoon een excuus om er zich weer uit wrikkelen. Het grootste probleem zit in de begeleiding, de omkadering en de communicatie. Bij degenen die daar verantwoordelijk voor zijn, zit het echt niet goed.”

De Bleeckere

Het is duidelijk dat Vanhaezebrouck Frank De Bleeckere, hoofd van het Referee Deparment, op de korrel neemt. Al wil hij dat zelf niet gezegd hebben. “Ik ga daar geen namen op plakken”, zegt de coach van De Buffalo’s. “Maar álles moet gewoon beter op dat niveau. Het is te weinig, er worden véél teveel fouten gemaakt. Vermijdbare fouten ook. En dat kán niet. Als een coach zoveel fouten maakt, dan ligt hij gewoon buiten. En als een speler zoveel fouten maakt, dan vliegt hij uit de ploeg.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws