David Dehenauw komt met groot nieuws: "Dan wordt het mooi weer en 27 graden"

230818daviddehenauwvtm
We hebben er heel lang op moeten wachten, maar weerman David Dehenauw ziet licht in de duisternis. Deze week moeten we nog overleven, maar dan ziet het er echt wel beter uit.
“Deze week is het nog net iets te vroeg voor mooi weer”, zegt Dehenauw aan HLN. “Het blijft wisselvallig en onweersachtig. Temperaturen gaan richting 20 of 22 graden. Soms met regen of onweersbuien, maar niet fel en niet van ‘s ochtends tot ‘s avonds laat. Woensdag is wel een drogere dag, donderdag, vrijdag en zaterdag nog nat. Maar vanaf 23 juni — over exact een week — wordt het geleidelijk aan droger en warmer."
"De laatste schoolweek gaan we een aantal dagen op rij vrij mooi zomerweer krijgen", vervolgt de weerman. "De temperaturen gaan richting 24 en 25 graden, soms 26 graden en in de Kempen 27 graden. De mensen op de proclamaties gaan geen kou hebben.”

Opnieuw keren

"Die week ziet er zeker zomers uit, warmer weer en een langere droge periode. Maar ik kan niet zeggen dat het zomerweer dan definitief is begonnen en het gedaan is met de miserie", zegt hij. "Eind juni zien we het op de weerkaarten opnieuw keren. Dan is er misschien meer kans op onweer en gaan de temperaturen weer richting het normale peil: 21 à 22 graden."