HET WEER - Dan halen we temperaturen tot 20 graden Weer
Weer

HET WEER - Dan halen we temperaturen tot 20 graden

HET WEER - Dan halen we temperaturen tot 20 graden

De weersvooruitzichten voor de komende week in België beloven een mix van zon en voorjaarsbuien, met een geleidelijke opwarming naar het weekend toe.

Vanochtend beginnen we met brede opklaringen, vooral in het westen waar het vrij zonnig is. Echter, in de Ardennen heerst er grijs weer met mist en lage wolken, die later plaatsmaken voor wisselende bewolking en enkele buien, mogelijk met smeltende sneeuw op de hogere hoogten. De temperaturen variëren van 4 graden in de Hoge Venen tot 10 graden in centraal België.

In de nacht van maandag op dinsdag klaart het op, maar in de Ardennen kan mist die aanvriest opnieuw een rol spelen. De temperaturen dalen naar waarden tussen -3 graden in Hoog-België en 0 graden in het centrum, terwijl het aan de kust rond de 5 graden blijft.

Dinsdag begint koud maar zonnig, met in de loop van de dag meer bewolking en lokale buien, vooral later in het noordwesten. De maxima liggen rond 5 tot 10 graden. Woensdag wordt een dag met wisselvallig weer, inclusief voorjaarsbuien en mogelijk winterse neerslag in de Hoge Venen, bij maxima van 4 tot 9 graden.

Tegen donderdag en vrijdag wordt het iets warmer met maxima tussen 5 en 16 graden, maar de atmosfeer blijft onstabiel met kans op regen of buien. Het weekend belooft nog warmer te worden, met temperaturen tussen 15 en 20 graden, al is er ook kans op onweersbuien.

2 claps
1 bezoekers

Populair

Laatste nieuws