HET WEER - Dan wordt het de warmste dag van de week Weer
Weer

HET WEER - Dan wordt het de warmste dag van de week

HET WEER - Dan wordt het de warmste dag van de week

De komende dagen kenmerkt het weer zich door wisselvalligheid, met een mix van zon, wolken, regen en mogelijk onweer.

Vandaag verwachten we een overwegend bewolkte dag met in de namiddag toenemende buienactiviteit, waarbij de kans op onweer groter wordt. De temperaturen variëren van 13 graden in de hoge Ardennen tot 17 graden in de lager gelegen gebieden. Een matige zuidoostelijke tot zuidelijke wind begeleidt dit weerbeeld.

Komende nacht trekt een regen- en onweerszone vanuit Frankrijk over het land, met minima tussen 8 en 12 graden en een naar het einde van de nacht vrij krachtig wordende zuidenwind, met rukwinden tot 60 km/u.

Morgen overdag wordt het winderig met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Er kunnen enkele buien vallen, met maxima van 12 tot 16 graden. De wind, uit zuidzuidwest tot zuidwest, kan rukwinden tot 70 km/u veroorzaken.

Maandag toont een zonnigere start, vooral in de noordwestelijke helft, maar later ontstaan meer stapelwolken met lokaal buienkansen. De temperaturen schommelen rond de 15 tot 18 graden, bij een zwakke tot matige zuidenwind.

De rest van de week blijft onbestendig. Dinsdag en donderdag brengen veel bewolking en regelmatige buien, soms met onweer, en maxima tot 20 graden. Woensdag lijkt de warmste dag te worden met temperaturen rond 21 graden, startend met mist of lage wolken, maar opklarend tot zonnige perioden die later weer plaatsmaken voor intense onweersbuien uit Frankrijk.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws