HET WEER: Tot dan blijft het al zeker wisselvallig en fris Weer
Weer

HET WEER: Tot dan blijft het al zeker wisselvallig en fris

HET WEER: Tot dan blijft het al zeker wisselvallig en fris

Vandaag begint met brede opklaringen, maar al snel neemt de bewolking toe met buien vanaf de Noordzee. In de namiddag trekt een gestructureerde en intense buienlijn van de kust richting de Ardennen, met kans op onweer en korrelhagel.

Achter de buienlijnen verschijnen brede opklaringen, maar lokale buien blijven mogelijk. De temperaturen variëren tussen 8 graden in de Hoge Ardennen en 12 graden in het centrum van het land. De zuidwestenwind wordt vrij krachtig tot krachtig binnenlands en krachtig tot zeer krachtig aan zee, met rukwinden tot 90 km/h tijdens buienlijnpassages. Later draait de wind naar westelijke richtingen.

Vanavond blijven enkele buien mogelijk, met tussenpozen van opklaringen. Op de Ardense Hoogten kan eventuele neerslag als (smeltende) sneeuw vallen. In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking toe vanaf de Noordzee, met meer buien en temperaturen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 8 graden aan zee. De wind blijft matig tot vrij krachtig binnenlands en krachtig tot zeer krachtig aan zee uit west tot noordwest, met mogelijke rukwinden tot 70 km/h aan zee.

Dinsdag brengt veel bewolking met regen en buien van noord naar zuid, met frisse temperaturen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden in Vlaanderen. De wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot zeer krachtig, met rukwinden tot 80 km/h. Woensdag blijft het fris en onstabiel met intensieve buien, mogelijk onweerachtig, vooral in de Hoge Ardennen. Donderdag en vrijdag blijven wisselvallig met buien en maxima tussen 6 en 11 graden, terwijl zaterdag bewolkt blijft met regen of buien en temperaturen van 7 tot 12 graden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws